Tips en Tricks voor productomschrijvingen

Gemaakt door Adrian Shala, Gewijzigd op Wed, 14 Feb 2024 om 12:44 PM op Thomas Siahaya


Wat heb je liever, een bekeken of een verkocht product?

                            Deze tips maakt je producten verleidelijk voor de consument

Beste eigenaar/medewerker van 


Bij Lekkerder.nl zetten we ons elke dag in om de brug te slaan tussen jouw prachtige, ambachtelijke producten en de bewuste consument. Ons platform heeft als missie om lokale, verse producten rechtstreeks van het land op de eettafel te krijgen. Dit brengt vele voordelen met zich mee, niet alleen voor jou als producent, maar ook voor de consument die op zoek is naar kwaliteit en duurzaamheid.Het belang van een goede product-presentatie
In de digitale wereld waarin we leven, is de eerste indruk belangrijker dan ooit. Dit geldt ook voor de online presentatie van jouw producten op Lekkerder.nl. We zien dat je  producten online hebt staan. 

 

Een goede productomschrijving, duidelijke foto's, een aantrekkelijke titel en de juiste hoeveelheden kunnen het verschil maken tussen een bekeken product en een verkocht product.

 

1. Productomschrijving: Vertel het verhaal achter je product. Waar komt het vandaan? Hoe wordt het gemaakt? Welke unieke kwaliteiten bezit het? Een gedetailleerde en passionele omschrijving verbindt en overtuigt.

 

2. Foto's: Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Zorg voor heldere, aantrekkelijke foto's die jouw product van zijn beste kant laten zien. Dit verhoogt niet alleen de aantrekkelijkheid, maar ook het vertrouwen van potentiële kopers.
 

3. Titel: De titel moet niet alleen informatief zijn, maar ook de aandacht trekken. Een goede titel weerspiegelt de essentie van je product en maakt nieuwsgierig.
 

4. Hoeveelheid: Duidelijkheid over de hoeveelheid of het gewicht is essentieel. Consumenten willen weten wat ze kunnen verwachten voor de prijs die ze betalen.

 

Voorbeelden

 

1. Wat heb je te koop: 10 Eieren voor €3

Titel: Verse Scharreleieren van Lokale Vrije-Uitloop Kippen (10 stuks)

 

Omschrijving:

Ontdek echte versheid met onze 10 scharreleieren, recht van onze boerderij. Onze kippen lopen vrij rond en eten natuurlijk voedsel, zonder antibiotica of hormonen. Dit zorgt voor gezonde en smaakvolle eieren, perfect voor je ontbijt of bakgerechten. Met onze eieren haal je de kwaliteit en echtheid van het platteland in huis.

 

Foto: Heldere, scherpe afbeeldingen van de eieren, mogelijk in een nest of in de handen van de boer, om de versheid en de directe link met de bron te benadrukken.

 

2. Wat heb je te koop: Entrecote per 100 gram voor €2,75

Titel: Premium Entrecote van Grasgevoerde Runderen (100g)

 

Omschrijving:

Geniet van onze entrecote, afkomstig van koeien die altijd op onze groene velden hebben geleefd. Deze entrecote, met 100 gram per stuk, biedt een unieke smaak en zachtheid. Dit komt door de natuurlijke voeding en goede zorg voor onze dieren. De entrecote heeft mooie vetlijnen, wat het extra smaakvol en sappig maakt. Ideaal voor een bijzonder diner, deze entrecote zorgt voor een onvergetelijke eetervaring.

 

Foto: Een aantrekkelijke foto van de entrecote, mooi gepresenteerd op een bord of tijdens het grillen, om de kwaliteit en textuur te tonen.

 

3. Wat heb je te koop: Zak van 10 kilo Aardappelen voor €6

Titel: Robuuste, Voedzame Land-Aardappelen (10kg zak)

 

Omschrijving:

Ontdek de pure smaak van onze 10 kilo aardappelen, direct van het land naar jou. Deze zorgvuldig verbouwde aardappelen komen van onze lokale boerderij. We volgen de natuur om jou het beste op je bord te geven. Onze aardappelen zijn ideaal voor allerlei gerechten, van eenvoudige puree tot luxe gratin. Ze hebben een stevige structuur en een volle smaak. Duurzaam verbouwd, dus goed voor jou en de aarde.

 

Foto: Levendige foto's van de aardappelen in het veld, en mogelijk een rustieke presentatie in een juten zak, om hun natuurlijke en duurzame herkomst te benadrukken.

 

ChatGPT

 

Om productomschrijvingen te genereren die voldoen aan de richtlijnen voor een effectieve online presentatie, zoals benadrukt in de nieuwsbrief voor boeren met een verkooppunt op Lekkerder.nl, kan de volgende prompt gebruikt worden in ChatGPT:

 

Schrijf een compacte productomschrijving voor een online boerderijwinkel op Lekkerder.nl. Zorg ervoor dat de omschrijving de unieke kwaliteiten en de herkomst van het product benadrukt, de potentiële koper informeert over de voordelen en gebruiksmogelijkheden, en de natuurlijke en duurzame aspecten van het product uitlicht. Voeg ook een pakkende titel toe die de essentie van het product weerspiegelt en de aandacht trekt. Zorg voor duidelijkheid over de hoeveelheid of het gewicht en de prijs van het product. De omschrijving moet de consument niet alleen informeren, maar ook inspireren en overtuigen om het product te kopen. Graag op taalniveau B2.

 

Werk de volgende producten uit:

 

1. Product: 10 eieren voor €3 - Benadruk de versheid, de bron van vrije-uitloop kippen, en de natuurlijke voeding van de kippen.

2. Product: Entrecote per 100 gram voor €7 - Highlight de premium kwaliteit, de voeding van grasgevoerde runderen, en de malsheid en smaak van het vlees.

3. Product: Zak van 10 kilo aardappelen voor €6 - Focus op de duurzame teeltwijze, de robuuste en voedzame kwaliteit van de aardappelen, en de veelzijdigheid in gebruik. 

 

Elke productomschrijving moet inclusief een suggestie voor een foto bevatten die het product in zijn beste licht toont, zoals een afbeelding van het product in zijn natuurlijke omgeving of tijdens de bereiding.

 

Kort en krachtig

 

Als je niet zoveel moeite wilt doen, dan kan het ook kort en krachtig, zie deze voorbeelden. 

 

Zolang duidelijk is
 

  1. wat het is,
  2. hoeveel je krijgt voor het bedrag,
  3. wat de herkomst is
  4. en eventueel wat je er mee kunt doen. 


Waarom goede productpresentatie essentieel is

 

Ons platform biedt een breed scala aan producten: van verse groenten en fruit, tot zuivel, vlees, en andere streekproducten. Om ervoor te zorgen dat jouw producten opvallen tussen het diverse aanbod, is een goede presentatie cruciaal. Het maakt jouw producten niet alleen aantrekkelijker, maar vergroot ook de kans op verkoop.

 

Een goede productpresentatie speelt een cruciale rol in het verhogen van de verkoopkansen om verschillende redenen:

 

1. Trekt de Aandacht: In een zee van online producten is het essentieel om op te vallen. Een aantrekkelijke titel en verleidelijke foto's trekken de aandacht van potentiële kopers, waardoor de kans groter wordt dat ze klikken om meer te ontdekken.

 

2. Bouwt Vertrouwen Op: Gedetailleerde en transparante productomschrijvingen, inclusief informatie over herkomst en productiemethoden, bouwen vertrouwen op bij de consument. Dit vertrouwen is essentieel in de beslissingsfase van de koopcyclus.

 

3. Bevordert Betere Begrijpelijkheid: Door de voordelen, gebruiksmogelijkheden en unieke eigenschappen van een product duidelijk te maken, helpt een goede presentatie consumenten te begrijpen waarom ze het product nodig hebben of hoe het hun leven kan verbeteren.

 

4. Verhoogt de Waargenomen Waarde: Een product dat goed wordt gepresenteerd, lijkt waardevoller. Dit kan consumenten ertoe aanzetten meer te betalen voor een product dat ze als superieur beschouwen, puur gebaseerd op hoe het wordt gepresenteerd.

 

5. Vergemakkelijkt de Besluitvorming: Duidelijke en beknopte informatie over prijs en hoeveelheid maakt het voor kopers gemakkelijker om een aankoopbeslissing te nemen. Dit minimaliseert de kans dat ze afhaken omdat ze niet genoeg informatie hebben.

 

6. Creëert een Emotionele Connectie: Een verhaal vertellen door middel van de productomschrijving kan een emotionele band met de koper creëren. Mensen kopen vaak op basis van emotie en rechtvaardigen de aankoop met logica. Door de nadruk te leggen op de passie, het harde werk en de zorg die in het product zijn gestoken, kan een koper zich meer verbonden voelen en dus eerder tot aankoop overgaan.

 

7. Onderscheidt van de Concurrentie: In een competitieve markt helpt een unieke presentatie je producten te onderscheiden van vergelijkbare items. Dit kan cruciaal zijn voor consumenten die kiezen tussen meerdere opties.

 

8. Bevordert Delen op Social Media: Een visueel aantrekkelijke presentatie met een boeiend verhaal is meer geneigd om gedeeld te worden op sociale media, wat de zichtbaarheid van je producten vergroot en potentieel meer klanten aantrekt.

 

Een goede productpresentatie is dus niet zomaar een esthetische keuze; het is een strategische zet die direct bijdraagt aan het verhogen van de verkoopkansen door de aandacht te trekken, vertrouwen op te bouwen, de waarde te verhogen en een onderscheid te maken in een verzadigde markt.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren